De herinnering tegemoet
Mede met de steun van de Europese Commissie

FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen over de Trein der 1000. Heb je zelf nog een vraag? Aarzel niet en contacteer ons via het contactformulier.

De Trein der 1000 vertrekt op 5 mei 2015 vanuit het station van Brussel-zuid. Het exacte uur van vetrek is - onder voorbehoud - om 13.30 uur.
Het treinstation bevindt zich op het volgende adres: Fonsnylaan 47B 1060 Brussel Het best ga je natuurlijk naar het station met de trein. Je kan het station Brussel-zuid per trein makkelijk bereiken. Kijk naar de Treinplanner op www.nmbs.be voor de treinverbinding die aansluit met de plaats van waaruit je vertrekt.
In principe duurt de treinrit 24 uur. De reistijd kan echter variëren.
Ja, maar dit is enkel om andere scholen te laten instappen op de trein.
We reizen in slaapcoupés. De wagons bestaan uit verschillende coupés met telkens plaats voor 6 personen. Tijdens de dag kan je gewoon op banken zitten, maar wanneer het slapenstijd is, kan je die banken met wat kunst- en vliegwerk omtoveren tot 6 bedden. Comfortabel, toch?
Om te slapen in de trein neem je best een slaapzak mee. De hotels ter plaatse zijn voorzien van beddengoed.
Je voorziet een lunchpaket voor de eerste dag in de trein. Alle andere dagen van de reis voorzien wij de maaltijden. Op de trein kan je extra drinken kopen aan de bar. Je kan betalen in euro.
Het is een lange treinreis. Voorzie dus voldoende afleiding en breng boeken, spelletjes, een spel kaarten of andere leuke dingen mee. Wij zorgen natuurlijk ook voor enkele activiteiten tijdens de treinreis. Zo zijn er enkele studenten radiojournalistiek van de Plantijn Hogeschool uit Antwerpen die tijdens de reis een radio-uitzending maken.
De trein bestaat uit 16 wagons, bestaande uit verschillende slaapcoupés die plaats bieden voor 6 personen.
Neen. Het is bij wet verboden dat er op treinen gerookt mag worden.
Neen, het is dus onmogelijk om op internet te surfen in de trein.
Per wagon is er één toilet.